Dark Light
Vali Moraru - Fake News Digisport - Steaua - Promovare - Din Peluza
Vali Moraru – Fake News Digisport – Steaua – Promovare

Fake News-ul a fost ridicat la rang de arta. Jurnalistul Digisport, Vali Moraru este cel care a reusit inedita performanta. Acest “Fake News – Digisport” nu este o intamplare pentru trustul TV. Stirea falsa face parte dintr-un sir lung de fake news-uri despre CSA Steaua Bucuresti. Din cate se pare, echipa Digisport nu are vreo treaba cu profesionalismul sau cu regulile jurnalismului.

Vali Moraru, moderator Digisport are o pozitie clara impotriva celui mai important club de fotbal din Romania, CSA Steaua Bucuresti. Intr-o tara normala, acest personaj era obligat de catre angajator sa-si ceara scuze in direct la TV pentru ca nu a verificat informatia si pentru faptul ca a dat nastere unui FAKE NEWS. Din pacate, Romania nu este o tara normala, iar trustul DIGI ne arata ca incurajeaza si promoveaza astfel de informatii false din partea angajatilor sai. “Fake News – Digisport” ar trebui sa se numeasca categoria la care apar astfel de articole despre Steaua Bucuresti.

UPDATE: Consiliul Juridic a oferit un aviz negativ asupra propunerii legislative:

“Precizăm că, prin avizul pe care îl emite. Consiliul Legislativ
nu se pronunţă asupra oportunităţii soluţiilor legislative preconizate.”

Majoritatea argumentelor din avizul oferit, au fost expuse in precedentul Articol Publicat

Aviz Consiliu Juridic:


Jurnalismul reprezintă activitatea de a strânge, a analiza, a verifica și a prezenta informații referitoare la evenimentele curente, incluzând tendințe, rezultate și persoane. Cei ce practică jurnalismul se numesc jurnaliști.

Oare “reputatul” jurnalist a citit vreodata definitia de mai sus? In caz ca a citit-o, oare a invatat ceva din ea? Stirea falsa aruncata in spatiul public de catre acesta, ne arata ca acest personaj nu are vreo treaba cu analizarea sau verificarea informatiei. Mai mult, trustul Digi (Digisport si Digi24) au raspandit informatia falsa in spatiul public fara sa faca o minima verificare. Intr-un final, echipa de jurnalisti care pretind ca se lupta cu coruptia, minciuna si propaganda din Romania, refuza sa-si ceara scuze pentru acest FAKE NEWS.

Ne intrebam..

Care este diferenta dintre angajatii Digi 24/Digisport si “Propaganda rusa” atacata de catre Cosmin Prelipceanu in fiecare seara pe postul tv? Exista vreo diferenta? Angajatii trustului Digi denatureaza adevarul de ani de zile in ceea ce priveste CSA Steaua Bucuresti. Cum? Spunand o minciuna de multe ori, sperand ca aceasta sa fie acceptata ca adevar. Punandu-si comentatorii sportivi sa pronunte numele de “Steaua” la meciurile infractorilor, iar apoi incercand sa argumenteze greseala cu afirmatia “asa se numea atunci”.

NU, dragi “jurnalisti”, aparatori ai ”dreptatii” si cei care pretind ca formeaza un scut uman impotriva coruptiei din Romania. SC FC FCSB SA nu s-a numit vreodata Steaua Bucuresti. O spune o sentinta definitiva a justitiei din Romania, inca din anul 2014. Aici, exista doua variante:

  • Jurnalistii trustului Digi si managementul acestora sunt atat de slab pregatiti incat nu s-au informat cu privire la sentintele judecatoresti. (slabe sanse)
  • Trustul DIGI duce o campanie publica de dezinformare(FAKE NEWS) in ceea ce priveste Steaua Bucuresti, ajutand SC FC FCSB SA sa continue furtul de identitate pentru care a fost actionata in judecata.

Slaba pregatire, campanie publica de dezinformare sau orice alte cauze, nu sunt relevante in acest caz. Intr-o tara in care institutiile statului ar functiona, CNA ar fi retras orice autorizatie de presa pentru trustul DIGI. In acelasi timp, nimeni din presa nu ar fi angajat in companiile lor, astfel de angajati. Sa nu uitam ca trustul DIGI este detinut de compania RCS & RDS. Companie care ofera servicii de Televiziune, Telefonie, Internet si Energie Electrica. Intr-o tara normala, acestia ar pierde zeci de mii de abonati ca urmare a FAKE NEWS-urilor raspandite de acestia.

De ce nu pierd abonati si audienta?

Primul raspuns la aceasta intrebare ar fi faptul ca romanul de rand nu stie sa reactioneze atunci cand drepturile ii sunt incalcate si nici atunci cand i se intampla se pune pe masa o informatie falsa. Romanul s-a obisnuit sa nu aiba de ales, sa nu sanctioneze, sa inghita in sec si sa mearga mai departe. Din pacate, sunt prea putini cei care sunt dispusi sa iasa din zona de confort si sa ia masuri. Societatea romaneasca a fost adormita si nu este dornica sa loveasca inapoi.

Concluzie “Fake News – Digisport”

Nu dura mai mult de 5 minute pentru ca Vali Moraru sa observe ca propunerea nu a fost respinsa de catre senat, chiar pe site-ul senatului. Faptul ca nu si-a indeplinit obligatiile functiei pe care o ocupa, faptul ca Digisport si Digi24 au raspandit acest FAKE NEWS, chiar si faptul ca nu si-au cerut scuze pentru informarea gresita, sutele de informatii false din trecut(poate chiar mii din 2014 pana in prezent), ne arata ca nu este o greseala facuta din neatentie.

Vorbim despre o campanie de dezinformare a publicului cu privire la CSA Steaua Bucuresti. O campanie in care grupul Digi lanseaza FAKE NEWS-uri in timp ce pozeaza in aparatorii dreptatii, a informarii corecte si se pozitioneaza impotriva propagandei. O campanie girata si aprobata de catre RCS & RDS. Ramane la latitudinea suporterului stelist sa decida daca renunta la serviciile RCS & RDS, indiferent ca vorbim de TV, Internet, Telefonie sau Energie Electrica sau accepta in continuare aceasta campanie de dezinformare si FAKE NEWS.

Related Posts
Total
0
Share