Sambata (2 Aprilie), Steaua Bucuresti a invins liderul ligii a doua, Petrolul Ploiesti cu scorul de 2-1 si isi consolideaza locul 4 in play-off. Atat in timpul meciului, cat si dupa fluierul de final, s-au intamplat lucruri care nu isi au locul in jurul unui meci de fotbal.
Despre meci
Primul 11 al Stelei:
1. Raul Bălbărău, 17. Darius Oroian, 14. Robert Neacșu, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 19. Stephan Drăghici, 88. Adi Popa, 8. Valentin Bărbulescu, 10. Rareș Enceanu, 21. Vasile Buhăescu, 77. Bogdan Chipirliu.
Rezerve:
22. Horia Iancu, 5. Sergiu Bactăr, 20. Florin Răsdan, 90. Alexandru Zaharia, 6. Mădălin Mihăescu, 18. Iustin Răducan, 80. Claudiu Dragu, 9. Emilian Pacionel, 27. Ștefan Pacionel.
Primul 11 al Petrolului:
R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Seto, Cebotaru – M. Bratu, Cioiu, Măzărache – S. Diarra
Rezerve:
Moroz – Pashov, Jarovic, Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Al. Sabău, Duță, Tucaliuc, M. Chindriș
In startul partidei, Steaua a incercat sa controleze mijlocul terenului si sa inscrie rapid, insa istoria din tur s-a repetat, iar liderul ligii secunde a deschis scorul dupa o greseala de marcaj a lui Walace. Dupa golul primit, Steaua a inceput sa atace insistent, lasand spatii pentru ploiesteni, care au irosit doua ocazii importante de a marca pana la pauza. O repriza buna a Stelei, insa greseala fundasului central a decis scorul primei parti.
In repriza a doua, Steaua incepe in forta si obtine un penalty pentru un presupus hent. Penalty-ul este transformat de Bodgan Chipirliu in minutul 57, iar Steaua egaleaza. Dupa alte 12 minute, Chipirliu aduce pe Steaua in avantaj, reusind dubla, sutand printre picioarele portarului petrolist. Steaua trece in avantaj si castiga cele 3 puncte, consolidand astfel pozitia 4 din clasament si apropiindu-se de Universitatea Cluj (3 puncte diferenta).
Atmosfera pe stadionul Steaua
Ambele galerii au fost la inaltime!
Ambele galerii au fost la inaltimea meciului de sambata. Aproximativ 1000 de suporteri petrolisti au incurajat liderul ligii secunde pe stadionul Steaua. De cealalta parte, Steaua a beneficiat de aportul peluzei Sud, a grupului de la tribuna a 2-a, cat si fanii obisnuiti. Pe stadion a fost o asistenta de aproximativ 11.000 de oameni.
O asistenta foarte buna daca ne gandim ca ora meciului a fost 14:30 intr-o zi de sambata(multumim FRF si televiziuni). Detasandu-se de meciurile monotone din prima liga, Steaua vs Petrolul a oferit un spectacol in tribune. Torte, petarde, fumigene, doua coregrafii oferite de Peluza Sud si cantat timp de 90 de minute + prelungiri. Comparand cu meciurile jucate in weekend, doar Rapid vs Botosani poate rivaliza cu atmosfera de pe stadionul Steaua. Totusi, in Giulesti a lipsit duelul galeriilor, cat si spectacolul pirotehnic sau coregrafiile spectaculoase.
Respectul presei fata de suporteri
Daca ne-am obisnuit cu ignorarea adevarului, promovarea infractorilor si parerile impertinente ale jurnalistilor, atunci cand vine vorba de Steaua Bucuresti, in acest weekend, trustul DIGi a trecut la un alt nivel.
Meciul a fost transmis de Digisport, Orange si Look Sport. Daca credeam ca nu mai poate sa ne surprinda nimic, viata mi-a aratat ca nimic nu este imposibil. Cine s-a uitat la transmisiunea postului Digisport 1, a observat ca Peluza Sud se auzea foarte slab pe fundal, in timp ce galeria Petrolului(1000 de oameni), domina fondul sonor. Din cate se pare, angajatii Digi au indreptat microfoanele spre galeria Petrolului.
Da! In 2022, Romania este in Uniunea Europeana, in ultimii 10 ani, sute de oameni au fost batuti pe strada de catre Jandarmerie pentru ca protestau pentru libertatea de exprimare si democratie, iar trustul Digi deformeaza adevarul in timpul unui meci de fotbal pentru a expune falsa idee ca Steaua nu este sustinuta sustinuta masiv. Ba mai mult, pe post s-a repetat de mai multe ori asistenta de 6000. Stadionul Steaua beneficiaza de 31k de locuri. Ma intreb cum au reusit angajatii Digi sa ajunga la concluzia ca 60% din tribune(inel 1) +70% din Peluza Sud + 1000 de petrolisti = 6000 de suporteri?
Aici nu mai vorbim de vreo defectiune tehnica, amatorism sau incompetenta. Vorbim de denaturarea adevarului si incercarea de a manipula audienta. O practica demna de FSB, o regasim in activitatea profesionala a trustului Digi(RCS/RDS). Corect! Vorbim de acelasi trust care se plange ca arunca banii pe drepturile tv, stadioanele sunt goale, iar spectacolul lipseste si ne da lectii de moralitate prin Radu Naum, Cristian Geambasu sau Dan Filoti. Toate acestea pe banii nostri.
Ce s-a intamplat cu adevarat pe stadionul Steaua? Comparati cu inregistrarea de la Digisport 1: