Dark Light
Sursa: Steaua Bucuresti

Steaua a terminat play-off-ul ligii a 2-a pe locul patru. Un loc 4 care trebuia sa-i permita sa joace barajul pentru promovare in Liga 1. In cele din din urma, meritul sportiv nu a fost singurul argument de luat in calcul. legea sportului o tine pe Steaua Bucuresti in liga a 2-a. Cine este de vina pentru aceasta situatie?

Ce s-a intamplat de cand Steaua a terminat sezonul competitional:

 • FRF anunta participantele la baraj. Printre ele nu se regaseste Steaua Bucuresti.
 • Steaua emite un comunicat prin care isi arata dezamagirea fata de alegerea facuta de FRF si solicita motivatia deciziei.
 • Steaua solicita la TAS suspendarea barajului.
 • Solicitarea Stelei la TAS este respinsa.

Intrebari pe care presa nu a dorit sa le puna, insa nici suporterii nu le-au aruncat pe masa conducatorilor

 • De ce nu s-a facut nimic din 2017 pana in 2022? Situatia era cunoscuta de la reinfiintarea sectiei de fotbal.
 • Raspunsul TAS reprezinta solutionarea intregului dosar sau cauza se judeca?
 • Ce a continut dosarul Stelei inaintat catre TAS? Stim foarte bine ca legea sportului este interpretabila, iar lucrurile se bat cap in cap. Din cate se pare, conducatorii si departamentul juridic nu se ingramadesc in a da explicatii suporterilor(platitori de bilete, abonamente, echipamente, chiar sponsori in anii trecuti).
 • De ce nu face Steaua Bucuresti o contestatie la decizia FRF de a nu acorda licenta de Liga 1?
 • Ce demersuri a facut clubul pentru schimbarea legii sportului?
 • Ce planuri de viitor are Steaua Bucuresti in privinta acestei probleme?
 • De ce stagneaza procesele in care Steaua de peste 12 luni?

Daca presa a avut 0 interes in a da navala in baza sportiva si sa puna aceste intrebari conducatorilor, nici suporterii nu s-au rupt cu firea in ceea ce priveste situatia actuala.
Ceea ce s-a intamplat la TAS, pare mai mult o intelegere intre conducerea clubului si FRF, prin care Steaua scapa de gura suporterilor, pentru ca oricum nu aveau la nivel organizatori cat si fotbalistic, nu erau pregatiti de liga 1.

In acelasi timp, FRF tine Steaua departe de SC fc fcsb S.A pentru inca 12 luni si mentine interesul pentru Liga 2, acolo unde un S.A. care presupune ca este Dinamo Bucuresti, poate ateriza.

Daca am felicitat conducerea clubului pentru treaba de la Academia Steaua, libertatea oferita lui George Ogararu in a realiza acest proiect, acum suntem fortati sa criticam si sa punem la indoiala intentiile celor care conduc destinele clubului nostru, cat si a departamentului juridic.
Daca ar fi sa comparam, acest proces de la TAS a semanat cu meciul dintre CFR si Universitatea Craiova, meci in care echipa oaspete s-a prefacut ca munceste.

Steaua tace! Nimeni din conducerea clubului nu are curajul sa iasa in fata suporterilor si sa spuna ceea ce s-a intamplat sau ce planuri de viitor vom avea cu echipa fanion a fotbalui romanesc.
De ce am mentionat departamentul juridic si in imaginea de mai sus, apare Florin Talpan?

Pentru ca dosarul trimis catre TAS a fost intocmit de departamentul acestuia, iar printre altele, juristii Stelei dorm prin salile de judecata de peste 12 luni, fiind blocati de catre avocatii care au recunoscut fara sa vrea, faptele comise de clientul lor, cat si de cei angajati de suporterii clonei.
Drept urmare, o asemenea “performanta” ne face sa ne intrebam daca cei de la departamentul juridic s-au decis sa nu mai munceasca sau nu sunt atat de bine pregatiti incat sa-si faca meseria. Poate este momentul sa avem “sange proaspat” in acest departament.. sau poate cineva trebuie sa le reaminteasca pe cine trebuie sa apere.

Marinescu? Talpan? Bichir? Domnilor? De ce nu s-a batut Steaua pentru barajul de promovare in liga 1?

Related Posts
Total
0
Share