Dark Light

In aceasta seara, Steaua Bucuresti se deplaseaza pe Arena Nationala pentru a disputa partida impotriva echipei SC Dinamo 1948 SA, meciul fiind programat la ora 21:30. Dupa cum ne-am obisnuit in cazul Stelei, presa face orice pentru a vinde un astfel de meci. Daca pana in sezonul trecut, “Marele Derby” se dispusa intre SC FC FCSB SA si SC Dinamo 1948 SA, in sezonul 22-23, pare ca acest “derby” se joaca intre SC Dinamo 1948 SA si Steaua Bucuresti. Marele Derby?

“Marele Derby”! Asa este vandut meciul dintre SC Dinamo 1948 si Steaua Bucuresti de catre presa sportiva din Romania. Milioane de microbisti vor sta agitati in fata televizioarelor avand impresia ca traiesc un nou episod “Dinamo vs Steaua” dupa 21 de ani de asteptare. Nu este surprinzator faptul ca presa sportiva incearca sa ofere acestui meci un ambalaj frumos si stralucitor. Au platit o gramada de bani pe drepturile TV, iar foamea de clickbait-uri a trusturilor media este incredibil de mare.

Arena Nationala ora 2130

Datoria de suporter

Oricat de mult ne dorim sa avem un Dinamo vs Steaua sau Steaua vs Dinamo, in momentul de fata, trebuie sa recunoastem ca Steaua nu se va duela cu Dinamo Bucuresti in aceasta seara. Datorita de iubitori ai fotbalului ne obliga sa nu legitimam aceasta mascarada a presei sportive. Steaua se va lupta in aceasta seara cu SC Dinamo 1948 SA. O societate comerciala care are dreptul(surprinzator) sa foloseasca marca detinuta de catre CS Dinamo. Din procesul Steaua Bucuresti vs SC fc fcsb SA, stim cu siguranta ca AFC Steaua Bucuresti nu a fost continuatoarea echipei noastre si nici nu avea cum atata timp cat Steaua nu si-a cedat niciodata marca.

In alta ordine de idei, sa spui ca meciul din aceasta seara este “Dinamo vs Steaua” ar fi echivalentul la a spune ca SC fc fcsb SA a fost vreodata Steaua Bucuresti. Datoria de suporter este aceea de a recunoaste o rivalitate atunci cand ea este evidenta. In cazul de fata, putem spune ca Steaua va infrunta o echipa sustinuta de PCH, insa echipa respectiva nu este Dinamo Bucuresti.

De ce SC Dinamo 1948 nu este Dinamo Bucuresti

In imaginile de mai sus, se poate observa ca SC Dinamo 1948 SA a fost infiintata in anul 2001. In acelasi timp se observa faptul ca aceasta societate nu detine marcile clubului sportiv Dinamo Bucuresti, acestea fiind inregistrate de catre CS Dinamo Bucuresti si este unicul proprietar al marcilor. Despre palmares? Palmaresul CS Dinamo nu a fost instrainat niciodata si nici nu avea cum sa se intample asa ceva fara o licitatie publica si un proces de evaluare al marcii.

Cazul este tras la indigo cu cel al Stelei, numai ca rivala noastra, CS Dinamo permite folosirea marcii de catre societatea comerciala. Asta nu inseamna ca SC Dinamo 1948 SA are palmaresul lui CS Dinamo sau ca se poate identifica cu acest club. Este ca si cum MCDonalds iti permite sa vinzi hamburgeri cu ambalajul lor. Nu inseamna ca istoricul companiei tale va avea acelasi istoric cu MCDonalds

“Va fi un meci intre noi, pe banii nostri, si ei, tot pe banii nostri”

Din cate se pare, baietii din PCH au amnezie sau pur si simplu nu realizeaza ca prejudiciul adus de catre SC Dinamo 1948 SA este colosal in comparatie cu bugetul sectiei de fotbal a clubului CSA Steaua Bucuresti. Despre ce prejudiciu vorbim?

SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul din Liga 1, a solicitat la 25 martie închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia în circuitul economic. Cererea sa a fost respinsă, la 1 aprilie, ca neîntemeiată de Tribunalul Bucureşti. La termenul din 29 aprilie, instanţa a acordat o nouă amânare pentru 27 mai.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic, însă ANAF a contestat planul de reorganizare.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Categoriile cele mai dezavantajate prin prisma recuperării creanţelor au fost cele bugetare şi chirografare. Categoria creditorilor cu creanţe bugetare (în valoare de 24.442.264 de lei, conform tabelului defintiv de crenţe) au beneficiat, conform planului de distribuiri, de sume în proporţie de 5,93 la sută din totalul grupei, adică 1,45 milioane de lei. Pentru categoriile creanţelor chirografare şi creanţelor subordonate, de aproximativ 11,5 milioane de euro, nu a fost achitată de către SC Dinamo 1948 SA nicio sumă prin planul de reorganizare.

Daca facem o recapitulare, “patronul” lui SC Dinamo 1948 SA, este fratele unui membru de partid/primar de sector. Coincidenta sau nu, companiei i se accepta planul de insolventa, iar statul roman pierde 95.5% din banii pe care trebuia sa-i incaseze de la “Dinamo”. Sa ne intrebam ce se intampla daca avem un amarat de S.R.L cu 3 angajati si uitam sa platim pentru o luna, taxele catre ANAF?

Cum de “Dinamo” a fost crutata de 95.5% din datorie? Cum de PCH-ul este actionar in aceasta companie prin programul DDB si are tupeul sa vorbeasca despre “banii nostri”? Cum de PCH-ul se duce la meciurile de CL ale lui CS Dinamo la handbal? Acolo nu este “pe banii nostri”?

Marele Derby sau un meci obisnuit?

Avand in vedere ca Steaua Bucuresti inca se zbate cu sistemul corupt din Romania, atat din politica, presa, cat si din fotbalul romanesc, este foarte ciudat ca suporterii Stelei au trecut “Dinamo – Steaua” pe programul de meci si in postari, la fel si clubul CSA Steaua. SC Dinamo 1948 SA NU este si NICI NU VA FI DINAMO BUCURESTI. Steaua va juca impotriva unui SA care are dreptul de a pune brandul Dinamo pe tricou si tabela. Nu are vreo legatura cu echipa la care au jucat jucatori mari, precum Cornel Dinu, Ioan Andone sau Ionut Lupescu.

Related Posts
Total
0
Share