Dark Light

“Saracii contribuabili”! Asta ne ofera presa sportiva din Romania in ultimele 4 zile. La micul dejun, la pranz, la cina. Este vorba despre un nou episod din serialul “Lupta pentru stadionul Steaua”. Un serial care descrie cum un sistem corupt incearca sa puna mana pe una dintre ultimele facilitati ale statului care nu sunt capusate de infractori. Din moment ce traficul de influenta pe axa Marcel Ciolacu – MAPN nu a functionat, acest sistem corupt a trecut la pasul 2: FAKE NEWS.

Saracii Contribuabili
Saracii Contribuabili

Dupa ce toate publicatiile de sport din Romania s-au calcat pe capete pentru a sta in genunchi in fata infractorului George Becali, pentru a le spune cum nu a respectat termenii de negociere pentru a inchiria stadionul Steaua, presa a pornit masina de propaganda. Da! Este vorba de acea masinarie numita: FAKE NEWS! “SARACII CONTRIBUABILI” este numele acestei campanii gretoase. Pentru a intelege demnitatea acestor jurnalist, trebuie sa spunem ca s-au ingramadit la usa infractorului la 24h dupa ce colegul lor, Decebal Rădulescu. Daca aveam o presa cu demnitate, acestia faceau cerc in jurul colegilor sa-i si il ignorau pe respectivul infractor pentru x zile, luni, ani.

“Buna seara doamnelor si domnilor.. la telefon il avem pe patronul lui fcsb.. buna seara domnule becali”

Nea Gigi
Sursa: B.N.

Imediat dupa ce s-a aflat ca negocierile pentru “darea in folosinta” a stadionului Steaua au picat, presa a explodat. A explodat de furie si frustrare la adresa normalitatii si a respectului fata de lege. Furioasa pe CSA Steaua, furioasa pe fanii Stelei, furioasa pe “generali”, furioasa pe toata lumea care doreste normalitate. In final, presa din Romania este furioasa la adresa normalitatii. Nu le-a iesit COMBINATIA. Nu au reusit furtul de identitate care ar fi adaugat combusibil pentru urmatorii 3 ani. Jurnalistii s-au ingramadit sa loveasca rand pe rand in Florin Talpan si Razvan Bichir, in Steaua, in suporterii ei.

Fake News: Steaua tine ostatic un stadion facut din bani publici si nu genereaza venituri

Oare chiar asa sa fie? Istoria recenta ne arata ca presa din Romania minte cu nerusinare. In mai putin de o luna, Steaua a inchiriat stadionul celor de la UEFA pentru desfasurarea EURO U21. Nu avem date oficiale, insa daca presupunem UEFA au platit 27.000 de euro per meci(pretul platit de FRF per eveniment), Steaua a incasat 108.000 de euro. Acelasi stadion a fost in trecut pus la dispozitie celor de la FRF pentru meciurile echipei nationale. Ba mai mult, CSA Steaua a ajuns la un acord cu echipa Farul Constanta pentru punerea la dispozitie a stadionului in cazul in care acestia vor avansa in competitiile UEFA. Pe langa aceste venituri, nu sunt contabilizate veniturile de la meciurile Stelei la fotbal si rugby.

De unde iese fum?

Dupa ce am stabilit ca stadionul Steaua este pus la dispozitia celor interesati, trebuie sa vedem ce a provocat aceasta furie a presei din Romania. CSA Steaua este un club polisportiv. Pe stadionul Steaua activeaza echipa de fotbal cat si cea de rugby. Conform site-ului Stelei, sectia de rugby a desfasurat 4 meciuri pe stadion, in timp ce echipa de fotbal a jucat alte 4 partide. Printre aceste partide s-au desfasurat antrenamentele oficiale ale echipei de fotbal. In total, 12 evenimente sportive s-au desfasurat pe stadionul Steaua intr-o perioada de 4 luni.

Steaua incaseaza alte 90.000 de euro(estimare) la meciul cu SC Dinamo 1948 SA. Din cele 12 evenimente sportive desfasurate pe stadionul Steaua, cel mai probabil, Steaua a incasat aproximativ 350.000 de euro din punerea la dispozitie a stadionului si vanzarea biletelor. Poate ca Steaua poate sa faca informatia publica pentru a avea cifra exacta.

Toata presa din Romania a scos fum pentru ca un anumit club de fotbal nu a acceptat conditiile Stelei pentru a pune stadionul la dispozitie. UN SINGUR CLUB! Din “coincidenta”, respectivul club este S.C. FC FCSB S.A. Tot din “coincidenta”, respectivul club este dat in judecata de CSA Steaua Bucuresti pentru un prejudiciu de 37 de milioane de euro si furt de identitate. Presa urla pentru cei 35.000 de euro de la George Becali? Acelasi om care a furat identitatea Stelei si a generat o paguba statului roman de minim 37.000.000 de euro?


De ce minim? Pentru ca folosind numele de Steaua Bucuresti, George Becali a reusit sa atraga fanii mult mai usor. Zeci de milioane de euro in perioada 2003-2014 din bilete si abonamente. A reusit sa aduca jucatori de valoare, au reusit sa vanda jucatori la cluburi importante. Cluburi care au crezut ca negociaza cu Steaua Bucuresti, nu cu SC FC FCSBA SA. Acestui club, acestui om i s-au pus conditii speciale pentru stadionul Steaua. Nu Farului, nici FRF-ului sau celor de la UEFA. Steaua a impus clauze speciale si a solicitat polite de asigurare unui infractor dovedit. Un infractor care a prejudiciat clubul Steaua.

Pentru acest club este furioasa presa din Romania. Suntem singura tara din lumea civilizata, in care 35.000 de euro sunt mai importanti decat 37.000.000 de euro. Nu doar pentru presa, insa si pentru prim-ministrul Romaniei. Momentan il lasam pe domnul Marcel Ciolacu, cu promisiunea ca revenim asupra domniei sale.

sARACII CONTRIBUABILI

Cele 17 minute din emisiunea “Buna, Romania!” de pe B1 TV si postata de AS47, reprezinta exemplul perfect despre ipocrizia presei. Radu Buzaianu este facut praf de catre colegul sau de platou(si prieten), Razvan Zamfir. In aceasta inregistrare sunt expuse 99% din materialele de propaganda ale presei sportive din Romania. Un singur om din toata presa a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume. LIVE! Fara sa se treama de pierderea audientelor, atacuri sau chiar sanctiuni din partea angajatorilor. Respect, Razvan Zamfir!

Revenind la presa si contribuabili. Pare ca pentru presa onesta si care isi da viata in slujba adevarului, suporterul fcsb-ist este singurul contribuabil din tara asta. Altii nu mai exista! Dinamovistii nu platesc taxe la stat. Nici rapidistii, nici fanii Petrolului, U Cluj, CFR, Botosani, Iasi, CSU Craiova, etc. Cei ai Stelei sunt ignorati de presa si as vrea sa citez un prieten cu care am discutat zilele trecute despre subiect:

“Am platit luna aceasta 3000 de euro la bugetul statului si deschid TV-ul pentru a vedea cum Prim-Ministrul Romaniei, Ministrul Apararii, alti politicieni si Presa, incearca sa bage un infractor in casa victimei. Sa-l abuzeze si mai mult, sa-l batjocoreasca, sa fure din banii pe care tocmai i-am dat la buget”

Nici nu conteaza daca cel citat tine cu Steaua sau cu Dinamo. Omul este deranjat de absurdul situatiei. Presa! Premierul! Ministrul Apararii! Secretarul de stat, Politie si Jandarmerie, cu totii au lucrat in ultimele 3 saptamani pentru a baga pe stadionul Steaua, un club de fotbal condus de 3 condamnati. Doi dintre ei fiind condamnati pentru furtul din BANII PUBLICI! Totul sub ambalajul frumos al celor 35.000 de euro pe care infractorul ar fi trebuit sa-i plateasca? Din fericire, Steaua Bucuresti a considerat ca 35k este prea putin pentru riscul la care se expune si au cerut 1000.000. Ce s-a intamplat? Presa din Romania nu doreste ca ca statul sa-si protejeze proprietatile?

Va deranjeaza daca Steaua obtine 1000.000 daca pe infractor il mananca undeva sa-si asocieze “afacerea” de numele STEAUA? Acestia nu sunt bani la bugetul statului? Taxele si impozitele STELISTILOR nu sunt buni? Dar banii pe bilete/abonamente si cei veniti din inchirierea stadionului, obtinuti de Steaua?
Nu sunt buni? Celelalte stadioane ale statului ce incasari au? Statul are nevoie in special de acei 35.000 de euro veniti(ipotetic) de la infractor? De ce spun ipotetic? Pentru ca infractorul a facut platile dupa ce a fost executat silit. Mai nou i s-au taiat gazele la baza sportiva pentru ca nu a platit facturile la compania de gaze.


aCEASTA ESTE TARA IN CARE TRAIM. o TARA IN CARE SISTEMUL MAFIOT INCEPE DE LA POLITICIENI SI ESTE APARAT DE CATRE MASS-MEDIA. CEL MAI BUN EXEMPLU ESTE lUPTA PENTRU STADIONUL sTEAUA. dACA AVETI VREUN DUBIU, ATUNCI URMARITI MATERIALUL rECORDER:

Related Posts
Total
0
Share