Dark Light
Stadionul Steaua - Sursa AS47
Stadionul Steaua – Sursa AS47

Saptamana aceasta a fost una incendiara in tabara Stelei. Steaua a fost atacata cu putere maxima de catre infractori, politicieni si presa. Daca intr-un stat care se respecta, cele 3 categorii nu ar trebuie sa colaboreze, acest lucru nu se aplica si in Romania. Marcel Ciolacu s-a tinut de cuvant fata de Becali si a intervenit pe langa ministru apararii pentru a facilitta accesul echipei S.C. FC FCSB S.A. pe stadionul Steaua. Ceea ce nu asteptau cei implicati, a fost o reactie unitara si foarte puternica din partea CSA Steaua si a suporterilor. Intre ONOARE si CORUPTIE.

Luni dimineata s-a tinut o sedinta la MAPN, sedinta la care au participat si conducerea CSA Steaua. La aceasta sedinta erau pe masa mai multe cereri, printre care doua de interes major pentru Steaua Bucuresti. Asocierea cu parteneri privati si cineva va avea voie sa joace pe stadionul Steaua in perioada urmatoare. Situatia a explodat in momentul in care ministrul Angel Tîlvăr a aprobat cererea clubului din Berceni sa joace pe Steaua, meciul cu S.C. Dinamo 1948 S.A, chiar daca conducerea CSA Steaua s-a OPUS acestei cereri. Da! Angel Tîlvăr s-a supus ordinului lui Marcel Ciolacu. Brusc, Steaua s-a trezit cu alegerea pe masa: sa aleaga intre onoare si coruptie.

“Banii şi corupţia au ruinat ţara, politicieni îndoielnici au trădat omul muncitor, băgându-şi în buzunare profituri şi tratandu-ne ca pe nişte oi, şi suntem sătui să auzim promisiuni pe care nu şi le vor ţine niciodată.”

Ray Davies
George Becali - FCSB vrea in Ghencea - Tilvar - Ciolacu - Bachide - Coruptia Ucide - Intre ONOARE si CORUPTIE

Cu ajutorul unor declaratii prim-ministrul Romaniei, Marcel Ciolacu isi afiseaza public intentia de a facilita intrarea echipei S.C. FCSB S.A. pe stadionul Steaua, chiar daca MAPN are doua procese in curs cu societatea in cauza. Unul pentru trasarea palmaresului, al doilea pentru o prejudiciere in valoare de 37 de milioane de euro. Liderul PSD trece la fapte si ii solicita MAPN-ului sa rezolve problema:

“Eu nu am vorbit cu Ciolacu, dar îi voi da un telefon ca să-i mulțumesc pentru ce a spus. Am și eu o informații. Ciolacu a zis și a dat ordin: «Eu nu sunt glugă de coceni. Am promis și mă țin de cuvânt. I-am promis lui Gigi că Steaua va juca pe Ghencea. Rezolvați problema».”

Gigi Becali

Imediat dupa aflarea vestii, presa din Romania a inundat internetul cu materiale PRO S.C. FC FCSB S.A. si George Becali. Aceeasi presa care ignora de 9 ani deciziile instantelor din Romania. Rand pe rand, jurnalistii s-au ingramadit sa aduca “omagii” sistemului corupt din Romania si l-au ridicat in slavi pe infractorul George Becali. Pentru presa a fost un lucru normal ca prim-ministrul Romaniei sa intervina pe langa MAPN. Pentru aceeasi presa, a fost un lucru normal ca S.C. FC FCSB S.A. s-a dus la sediul CSA Steaua cu propriul draft de contract. Presa a uitat ca echipa patronata de catre condamnatul (George Becali) nu si-a platit chiria pe Steaua si a fost executat silit.

A uitat ca a facut aceeasi miscare pe Arena Nationala si a fost executat. A uitat ca intre Steaua si respectivul club exista procese pe rol. Aceeasi presa si-a uitat propriile cuvinte in momentul in care Steaua a pus clauza pentru asigurarea gazonului (Stadion din bani publici si trebuie sa produca bani). Brusc, presa negocia pentru infractorul din Pipera termenii contractului de punere in folosinta a stadionului. A devenit “revoltator” pentru multi jurnalisti ca statul cerea garantii ca va fi despagubit in cazul in care gazonul este deteriorat intr-un mod iremediabil. Tot presa a negociat si pretul penru punerea in folosinta. Vi se pare normal?


“Un patriot trebuie să fie întotdeauna gata să-şi apere ţara împotriva propriului ei guvern.”

Edward Abbey

“Pe aici nu se trece” – Intre ONOARE si CORUPTIE

Dupa cum era de asteptat, suporterii stelisti au fost pe baricade si au aparat stadionul si clubul. Rand pe rand, toate gruparile ultras, cat si suporterii obisnuiti au inceput o contra-ofensiva puternica. Politicienii, presa, infactorii au fost pusi la zid, iar la stadionul Steaua s-a desfasurat un protest inedit(catalogat de presa ca fiind grotesc/sinistru). Suporterii Stelei au luptat cu toata forta impotriva venirii clubului care a prejudiciat Steaua, pe stadionul din Ghencea. Au luptat atat de tare incat autoritatile s-au mobilizat(in speta, Jandarmeria), presa a inceput sa-i acuze ca instiga la violenta, iar condamnatii penal, George Becali si Mihai Stoica i-au amenintat(ALO! M.A.I.? Cum stam cu reabilitarea infractorilor?).

In acelasi timp, zeci de suporteri(daca nu sute) au inaintat cereri catre D.N.A pentru a investiga faptele. Ramane de vazut daca DNA isi va face treaba si va face o ancheta sub suspiciunea ca s-a comis trafic de influenta pe ruta George Becali – Marcel Ciolacu – Angel Tîlvăr – Eduard Bachide. Daca cei mentionati mai sus se asteptau la opozitia suporterilor, surpriza a venit din partea CSA Steaua. Cel mai probabil, toti cei implicati se asteptau ca Stefan Bichir sa accepte decizia politica fara sa comenteze. Totul a inceput cu postarea lui Florin Tapan: “Pe aici nu se trece”.

In cele din urma, Steaua a trecut la treaba. Bichir si Talpan au ingropat securea razboiului si au pus la cale un plan bine gandit. Era clar ca Steaua nu mai avea cum sa refuze public accesul pe stadion, din moment ce ministrul a aprobat cererea de punere la dispozitie. Clubul a trebuit sa accepte negocierile cu cei care i-au prejudiciat cu suma de 37.000.000 de euro(conform evaluarii). Steaua ignora draftul cu care Argaseala s-a prezentat increzator si instigator la sediul clubului si au construit propriul contract, dupa cum era de asteptat.

In acel moment, clubul condus de infractori a ramas fara cuvinte. In draft apare o clauza de asigurare a gazonului in cazul in care acesta este deteriorat iremediabil. Apare o alta clauza prin care Steaua Bucuresti forteaza clubul infractor sa nu isi asocieze imaginea si denumirea cu brandul “Steaua Bucuresti”. Pe langa aceste clauze principale, Bichir si Talpan a blindat contractul cu clauze pentru protejarea bunurilor si a spectatorilor. Dintr-o data, clubul infractor s-a trezit ca se aplica legea, iar Steaua isi apara bunurile si sanatatea celor care ar participa la eveniment.


Comunicatul clubului Steaua a fost lovitura de gratie. Steaua s-a alaturat contra-ofensive si a scos coltii mai agresiv ca niciodata. Clubul infractorilor au tot incercat sa faca presiuni catre Ciolacu si Tîlvăr pentru a forta conducatorii stelei sa renunte la clauzele din contract, insa pana in acest moment, acestia au ramas fermi. Pentru ca lumea sa inteleaga, Steaua se bate cu coruptia si politicienii corupti, pentru protejarea stadionului Steaua. Stadion construit din bani publici, dupa cum urla presa din Romania. Steaua si suporterii au spus “NU” combinatiei instrumentate de catre acesti infractori.

– Stadionul Steaua nu este o arena pentru care sa platesti 13.000 de euro chirie.
– Stadionul Steaua nu ar trebui inchiriat unui infractor care nu si-a platit chiria in acest loc si cand a plecat, a plecat cu scaunele dupa el.
– CSA Steaua nu trebuie sa-i permita accesul pe stadion unei echipe care a creat un prejudiciu de 37 de milioane de euro statului si implicit institutiei in cauza, .
– Presa ar trebui sa apere interesul cetateanului si sa ofere informatii corecte, conforme cu realitatea. Nu sa sprijine infractori, combinatii si furtul din bani publici.
– Ciolacu, Tîlvăr, Becali si Bachide ar trebui sa fie subiectul unei anchete D.N.A pentru TRAFIC DE INFLUENTA. unde sunt autoritatile statului in acest moment? Totul s-a facut pe fata, toate declaratiile au fost publice.

Singurul lucru bun din aceasta lupta pentru stadionul Steaua:
Coruptia, infractorii si politicienii au reusit sa uneasca Clubul si suporterii. Steaua a ales onoarea.

Related Posts
Total
0
Share