Dark Light

Ieri, 20 iunie, David Popovici a cucerit medalia de aur la campionatul mondial de la Budapesta, dupa o evolutie de exceptie. Aceasta este prima medalie de aur obtinuta de inotul romanesc la masculin.
Dupa cum ne-am obisnuit, presa din Romania nu avea cum sa rateze oportunitatea de a produce un fake-news despre Steaua Bucuresti.

Fanatik-Fake-News-Steaua-David-Popovici-Din-Peluza
Fanatik Fake News Steaua David Popovici

FAKE NEWS: Articolul FANATIK despre despartirea Dintre David Popovici si Steaua Bucuresti. In articolul publicat ieri de catre cei de la fanatik.ro, publicatia a sustinut ca Steaua Bucuresti a preferat sa plateasca doi jucatori de la sectia de fotbal(Popa si Chipirliu) cu salarii “imense”, in timp ce au renuntat la David Popovici.

CSA Steaua l-a pierdut pe David Popovici! Echipa de fotbal pedalează în van, dar „militarii” n-au avut bani pentru noul campion mondial la înot

Articol Fanatik.ro

Oare?

Dupa acest titlu spectaculos, Fanatik.ro(nu mentionez autorul pentru ca publicatia a validat acest fake news si este responsabilitatea lor) a prezentat cum Steaua a avut bugete “colosale” incepand cu liga a III-a. Nu se mentioneaza nicaieri faptul ca Steaua si-a construit o academie de fotbal in ultimele 12 luni, si nici faptul ca 90% dintre jucatorii care au fost cumparati cu bugetul din liga a 3-a, au dus Steaua pe locul 4 in play-off-ul ligii secunde.

De ce a plecat David Popovici de la Steaua Bucuresti?

In timp ce intregul scop al articolului public de fanatik.ro era un nou atac la adresa clubului Steaua Bucuresti, acestia au omis sa se informeze despre adevaratele motive ale acestei despartiri. Printr-o singura cautare pe google, aflam ca:

Bazin Olimpic:

Standardele FINA referitoare la bazinele de inot de dimensiuni olimpice:
Dimensiuni bazin olimpic:
Lungime: 50M
Latimea: 25M
Adancimea minima a bazinului: 2M
Latimea culoarului: 2,5M
Numar culoare: 8+2 (cf. F.I.N.A 2009)
Volumul minim al bazinului: 2,500 m3 sau 2,500,000 litri, in functie de adancime.
Temperatura apei in bazin: 25–28 °C.

Bazin Steaua Bucuresti:

Bazinul principal are:

Lungimea de 33M
Lățimea de 25M
Adâncime de 2,30M.
În funcție de modul amenajare, suprafața poate fi  împărțită în 8 sau 12 culoare de înot.

Din cate se observa, Steaua Bucuresti nu detine un bazin olimpic, iar acest aspect este unul foarte important pentru un sportiv in plina ascensiune.

Un alt Motiv?

Ne spune chiar David Popovici in momentul in care a semnat cu CS Dinamo:

Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă.

DAVID POPOVICI

Robert Glinta, fiind un alt sportiv legitimat de catre CS Dinamo, iar in seara in care David a castigat medalia de aur, Robert a concurat intr-o alta finala la campionatul mondial. Cel mai dezgustator este faptul ca fanatik.ro, cat si Cristian Maciuca s-au legat de performanta extraordinara a sportivului pentru a lovi in Steaua. Nu pentru ca Steaua avea toata infrastructura necesara si nu isi permite 5000 de euro pentru acesta.

Au ignorat problema infrastructurii si au lovit direct in salariile lui Adi Popa, Bogdan Chipirliu, Oprita si George Ogararu. Apoi au lovit in faptul ca Steaua a refuzat sa-l lase pe un infractor (condamnat in 3 dosare penale) sa inchirieze stadionul Steaua pentru “finala campionatului”. In final, nu aveau cum sa ignore faptul ca stadionul Steaua a costat 100 de milioane de euro(demolarea fostului stadion fiind inclusa in pret).

Cat de departe poate merge presa sportiva din Romania pentru a ataca Steaua Bucuresti si pentru a deplange situatia unui infractor care a pagubit statul roman( este rau platnic catre acelasi stat roman)? Ieri au umbrit performanta incredibila a lui David Popovici.

Maine? Ce urmeaza? Este vina Stelei Bucuresti pentru pretul benzinei la pompa? Pretul gazelor? Lipsa de autostrazi sau lipsa de fonduri pentru programul spatial al tarii? Cum justifica Steaua Bucuresti investitia intr-un bazin olimpic de inalte standarde (probabil peste 10 milioane de euro) pentru a tine un sportiv la club, oricat de bun ar fi el?

Felicitari, DAVID POPOVICI!

Semifinala cursei de 100 de metri liber, unde David Popovici este printre favoriții la aur, se poate vedea pe TVR 1 începând cu 19:25. Finală va fi mâine, 22 iunie, tot pe TVR 1, cu începere de la ora 19:20.

Related Posts
Total
0
Share