Dark Light
Finala la 100m

David Popovici a impresionat o lume intreaga la acest campionat mondial din Ungaria. Pentru prima data dupa Camelia Potec, Romania este in topul inotului mondial. Imediat dupa ce David a castigat medalia de aur la 200m, Lauda pe banii publici a luat nastere, iar fumul dens a inceput sa iasa din tastaturile jurnalistilor care erau impotriva banului public in sport.

Lauda pe banii publici s-a accelerat intr-un ritm ametitor dupa semifinala la 100m, acolo unde pustiul minune al Romaniei, a stabilit un nou record la juniori si si-a devansat adversarii fara prea multe emotii. Printre articolele care laudau performantele lui David, s-a strecurat un articol pe GSP.ro, prin care s-a incercat un atac, dezvaluind ca sportivul are un salariu de 7000 de euro la CS Dinamo.

David Popovici - Dublu Campion Mondial in Ungaria
David Popovici – Dublu Campion Mondial in Ungaria – Sursa: David Popovici)

Dintr-o data, presa sportiva din tara, a trecut de la a critica investitiile statului roman in sport, la amnezie. Acum, banul public este bun, pentru ca avem doua medalii de aur. Printre picaturi, mai citim cate un articol in care jurnalistii se plang de conditiile in care se antreneaza sportivii. Insa cum poti critica investitiile din bani publici, iar in acelasi timp sa te plangi ca sportivii nu au conditii decente de antrenament?

Dintr-o data, presa sportiva a realizat ca doar statul poate finanta un sport precum inotul, la fel cum o face cu multe alte sporturi care nu genereaza cifrele pe care le genereaza fotbalul. Aceasta minune nu va tine mult. Daca astazi, GSP.ro, Digisport.ro, Orange si sport.ro sunt pline de articole cu David Popovici si fel si fel de informatii despre acest sport si lipsa conditiilor de antrenament, peste o saptamana nu se va mai mentiona nimic.

Vor reveni articolele in care jurnalistii vor ataca CSA Steaua Bucuresti pentru ca beneficiaza de bani de la stat. S-a intamplat acest lucru, chiar si in contextul de fata, chiar daca Steaua este clubul care l-a adus pe David Popovici in inotul de mare performanta. Toata aceasta mediatizare exista pentru ca este pauza competitionala in liga 1 iar presa moare de foame. Daca pustiul minune nu performa la aceste mondiale, TVR nu transmitea vreo cursa cu toate ca avem doi sportivi, iar jurnalistii se ocupau cu gainarii pentru ciobanul din Popesti Leordeni/Pipera.

Performanta extraordinara!

David Popovici - Campion Mondial
David Popovici – Campion Mondial

Performanta sportivului legitimat la CS Dinamo este una incredibila. Doua medalii de aur la campionatul mondial, la numai 17 ani. David intra intr-o companie selecta, iar toti adversarii se tem de el, inca de la jocurile olimpice din 2021. Pustiul minune s-a apropiat amenintator si de recordurile celor mai mari inotatori din istoria acestui sport si are tot timpul din lume sa depaseasca acele performante.
Va reusi sau nu, timpul o va dovedi, insa momentan Romania a fost pusa pe harta inotului de catre David Popovici, parintii sai, antrenorii, CSA Steaua si CS Dinamo.

Mare contributie la performanta tanarului sportiv este adusa de cele mai puternice masini de sport din Romania: CSA Steaua si CS Dinamo. Chiar daca presa critica faptul ca Romania nu investeste precum Ungaria in bazine si stadioane, pare ca Steaua si Dinamo scot sportivi pe banda rulanta, chiar daca Romania nu a adus foarte multe medalii la ultima olimpiada. Jurnalistii ar trebui sa-si aduca aminte de acest aspect, atunci cand vor ataca Steaua Bucuresti si vor critica finantarea din bani publici.

Beneficiile finantarii sportului din bani publici

  • Imnul national este intonat la fiecare editie a jocurilor olimpice.
  • Imnul national este intonat la fiecare editie a campionatelor europene.
  • Imnul national este intonat la fiecare editie a campionatelor mondiale.
  • Sportivii precum David Popovici sunt rasplatiti de catre stat, inclusiv prin pensie. “Patroni”, “Finantatori” si “Oameni de afaceri” nu exista in aceste sporturi.
  • Aceste sporturi exista in Romania.
  • Alte mii de copii fac sport datorita acestei finantari.

Multumim presei sportive din Romania pentru ipocrizia de care da dovada 🙂

Related Posts
Total
0
Share