Dark Light

In data de 03 Ianuarie 2022, AS47 (Asociatia Stelistilor 1947) a publicat in exclusivitate, un raspuns din partea U.E.F.A. la intrebarea: “Au voie echipele ‘departamentale’ in competitiile U.E.F.A. ?”. Au trecut 48 de ore de la publicarea acestei informatii si ramane o singura intrebare: Unde este presa sportiva?

AS 47

Unde se ascunde presa sportiva din Romania?

Atunci cand a fost vorba despre preluarea unor comunicate in care AS47 a criticat/atacat conducerea clubului Steaua Bucuresti, presa nu intarzia sa faca un copy/paste si sa incerce provocarea unui scandal intre Steaua si suporteri. Ce face presa sportiva din Romania in momentul in care AS47 primeste un raspuns oficial din partea U.E.F.A.? Liniste! Avem articole despre jucatori care s-au nascut talente si au murit sperante (pe langa faptul ca au fost bagati cu forta in primul 11 la nationala, naruind orice sansa de reconstructie), anumiti oameni condamnati la inchisoare si conflictele dintre ei, 3-4 articole despre tenis, 3-4 articole despre non-valorile Romaniei si nimic despre Steaua sau aceasta informatie.

Oare de ce?

Aceasta informatie publicata de catre cei de la AS 47 demonteaza toata propaganda conform careia, Steaua Bucuresti trebuia ‘privatizata’ la sfarsitul anilor 90. In acelasi timp, comunicatul UEFA le da o palma grea peste bot multor jurnalisti care urlau la TV si prin mediile Online “Steaua Bucuresti nu poate activa in competitiile UEFA” sau “UEFA NU PERMITE”. Subit, presa sportiva din Romania alege sa ignore un subiect mult mai important decat telenovelele promovate de ei. Acesta este caracterul acestor oameni care se considera “jurnalisti”. Nu mai avem o presa care sa prezinte adevarul, jurnalisti care sa recunoasca ca au sustinut o idee falsa, sau cel putin sa se delimiteze de minciunile promovate in trecut. Avem o generatie de jurnalisti care scriu articole comandate de conducerea entitatilor in care activeaza, oameni care aleg senzationalul in locul adevarului.

Cruntul adevar

Din moment ce presa a ales sa taca, a facut o alegere care nu va fi stearsa cu buretele de multi suporteri ai fotbalului. Jurnalistii sportivi din Romania au reconfirmat ca sunt alaturi de infractorii care au prejudiciat statul roman in anii 90. Aici nu este vorba de Steaua Bucuresti si atat. Aici vorbim de personajele care au scos bani folosindu-se de Steaua, Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova, Politehnica Timisoara si alte echipe de traditie, fara a avea dreptul sa o faca si multi dintre ei au fost condamnati in instanta intr-un fel sau altul pentru aceste fapte. Avem o presa care incearca sa ne spuna ca orice minciuna este defapt un adevar si ca trebuie sa-l acceptam. Avem jurnalisti pentru care parerea personala sau ce li se spune in casca, primeaza in fata instantelor de judecata.

Uitandu-ne la cazul “Steaua Bucuresti”, oricine poate observa ca din 2014 pana in prezent, jurnalistii sportivi incearca sa ne spuna ca parerea persoala este mai importanta decat o decizie definitiva si irevocabila a justitiei din Romania. Mai are rost sa ne intrebam ce apara presa sportiva din Romania din moment ce parerile acestor jurnalisti ascund prejudicii imense aduse statului?

Presa vorbeste de bani publici in ceea ce priveste CSA Steaua, insa trusturile lor au beneficiat de ajutoare de la stat in 2020 (indirect, jurnalistii) in timp ce multi dintre cetatenii tarii ramaneau fara job-uri sau fara jumatate din salariu? Pot raspunde Buzarin, Geambasu, Naum, Udrea, Ioanitoaia, Tolontan, Mironica, Moraru, la 3 intrebari?

  • De ce a fost ignorat raspunsul UEFA cu privire la echipele departamentale publicat de AS47?
  • De ce se ascunde adevarul?
  • Din moment ce UEFA permite echipelor finantate de stat sa participe in competitiile lor, iar legea actuala este una cu dedicatie pentru a bloca statul in a avea echipe de fotbal in Liga 1 (lege unica in toata Uniunea Europeana), de ce nu exista o reactie a a presei sportive care sa arate cu degetul, acest derapaj legislativ?
Related Posts
Total
0
Share