Dark Light

Imediat dupa festivitatea de premiere, Florin Talpan a decis ca ar fi o buna oportunitate sa continue razboiul pe care il duce in interiorul clubului Steaua. Momentul este bizar, avand in vedere ca Steaua Bucuresti sarbatorea 75 de ani de la infiintare.

Florin-Talpan-Steaua-Rapid-Din-Peluza
Florin Talpan

Florin Talpan continua razboiul din interiorul clubului Steaua cu noi acuze.

Declaratie

Când am venit, în 2002, Steaua era într-un anonimat, pe nimeni nu interesa un stadion nou. Mă așteptam să fiu răsplătit de conducerea ministerului. Meritam măcar Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, pe care îl dețin însă generali și colonei care n-au realizările mele. Unii nu-și justifică gradul de general. Eu merit și-mi doresc să fiu general.

Nu mă las până nu-l obțin. Nu cer nimic gratis, ci doar recunoașterea muncii mele. Mă pot sancționa oricât, eu nu renunț pentru câte am realizat, de unul singur. Dacă nu lupta Talpan, brandul Steaua risca să nici nu mai existe. Îmi pare cumva rău că n-am plecat pe la misiuni externe sau pe la vreo ambasadă. Aș fi avut posibilitatea. Dar am rămas fiindcă mi-am dorit să ajut performanța la Steaua.

Am fost sancționat de persoane care n-au făcut nimic prin minister. Direcția juridică se îndreaptă împotriva mea ca și cum aș fi un infractor? Iar în alte dosare nici nu-i interesează ce se întâmplă. Am văzut cum a ajuns general șeful direcției juridice, dar dacă ne punem la masă să dăm niște examene nu știu cine iese mai bine.

Să-și vadă de treaba lui! A ajuns pe nemerit general. Numai piedici îmi pune și generalul Roșu, locțiitorul șefului direcției pentru relația cu Parlamentul. E general de justiție și n-a intrat o dată într-o sală de judecată. Îl rog pe domnul ministru Dîncu să analizeze și să spună care dintre noi merită mai mult să fie general.

Îi cer domnului ministru să ia măsuri față de generalii vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat la club în ultimii ani. Îi știe foarte bine sau, dacă nu-i știe, mă poate chema să-i spun eu. Ar trebui să facă ordine și să adopte decizii clare în raport cu cei care au prejudiciat statul român cu 35 de milioane de euro.

Nu permit nimănui să-mi pună piedici. Nu-l acuz pe Gigi Becali, ci pe cei care au contribuit la toate acele fapte. Să răspundă! E inimaginabil ca acești oameni să aibă tupeul de a veni la festivitate în Ghencea și să mai și primească plachete în sfidarea muncii mele. Ar fi trebuit să vină duba Jandarmeriei, să-i ia și să-i ducă

L-am văzut aici, la festivitate. Dânsul trebuia să facă primul pas să-mi acorde distincția cuvenită. Raportul îl are pe masă. I-a spus domnului comandant să mai aștept. Ce să mai aștept? Era momentul potrivit să primesc acea distincție, în fața suporterilor, ca să putem lupta împreună mai departe în beneficiul Stelei.

Dar ministrul Apărării nu mi-a apreciat munca depusă la CSA Steaua. E o chestie urâtă. Dacă aprecia că s-a comis o eroare în ce mă privește, trebuia să corecteze lucrurile. N-am avut concedii 20 de ani. Nopți nedormite, sute de ore prin tribunale.

Ar fi trebuit să fiu decorat chiar de președintele României pentru serviciile aduse. Pe cine premiază? Pe femeia de la blocul alimentar? Cu ăștia vor să defileze? Să meargă înainte!

Florin Talpan

Istoric

Incepand cu 2019, Florin Talpan a inceput acest razboi impotriva sistemului, incurajat de o parte dintre suporterii Stelei. Suporteri care il considera cel mai indreptatit sa ocupe functia de comandant al clubului. Atacurile sale (din trecut) au fost lansate la adresa comandantilor si a lui George Ogararu, pana acum, cand a lovit si in ministrul apararii, Vasile Dincu.

Ametit de propriul success

Dupa ce Steaua a ratat promovarea in Iunie 2019, Florin Talpan a inceput ofensiva asupra superiorilor sai, incepand sa imparta declaratii de presa prin stanga si in dreapta. Dupa cum era de asteptat, Mass-Media isi freca mainile de bucurie pentru ca la Steaua Bucuresti este scandal.
Atunci au aparut primele declaratii conform carora, daca Talpan era comandantul clubului, Steaua promova fara probleme. Din acel moment, atacurile au devenit tot mai dese si indiferent de cine conducea clubul, juristul Stelei nu era multumit.

Datorita comportamentului, Talpan s-a ales cu sanctiuni disciplinare care au mers pana la suspendarea sporurilor pentru o perioada limitata de timp. Acesta a iesit, imediat in presa, sustinand ca este victima unor abuziri din partea comandantului.

Madalin Hincu, comandant la acea vreme, a explicat prin intermediul emisiunii “Natiunea Stelista” mai multe lucruri despre conflictul intre juristul Stelei si superiori, printre care si faptul ca doreste sa fie promovat la functia de comandant fara sa detina specializarile respective. Mai mult, Hincu s-a oferit sa-l ajute pe Florin Talpan in a-si obtine respectivele calificari.

AS47

Problema “George Ogararu”

Adus in Decembrie 2020 pentru proiectul Academia Steaua, George Ogararu a fost subiect de scandal pentru juristul Stelei.

În primul rând i-am contestat salariul domnului Ogăraru. Și o s-o fac în continuare, nu mă interesează pe cine deranjez. Nu e posibil să câștigi 4000 de euro la un club de liga a treia! Sunt bani publici, nu se poate așa ceva.

Acest club, cu un asemenea brand, trebuie să se finanțeze din sponsorizări, din marketing, nu din banul public. Vă dau un exemplu: Oțelul Galați, care e tot la acest eșalon, un brand infinit mai mic decât Steaua, are un magazin virtual senzațional. Petrolul, la fel. Aici nu se face nimic, absolut nimic, se stă și, în timpul programului, facem reclame pentru firme private

„La domnul Ogăraru. Acest personaj nu se justifică, i-am spus și noului comandant. Am înțeles, a jucat la Steaua, unde a mai fost el prin străinătate, însă nu se poate compara cu un Lăcătuș, cu un Pițurcă, oameni care au câștigat Cupa Campionilor Europeni. Eu pe Miodrag Belodedic l-aș fi văzut în funcția asta, ar fi fost un excelent ambasador.

Am văzut că, acum, Ogăraru merge la Monetăria Statului să facă niște medalii, monede, o nouă cupă pentru sărbătoarea de 7 Mai. Acolo ar fi trebuit să meargă Talpan, să facem un contract prin care să obținem și bani din asta, nu să dăm. Steaua, la ce brand este, chiar și așa, în liga a treia, trebuie să primească bani, nu să dea. La mine au venit foarte mulți oameni puternici din punct de vedere financiar, cu firme importante, care ar fi vrut să sustină.

I-am direcționat către cei din club și le-au spus că e ok, facem, însă să nu apară Talpan. Când au auzit, au fugit. Cum fără Talpan? Fără munca mea, Steaua rămânea anonimă. Și așa este anonimă! Nu există performanțe de ani buni.

Nu s-au mai luat campionate la handbal, rugby, hockey. Eu iubeam echipa de hockey, aia de acum 20 de ani…ce performanțe a avut Steaua la secțiile astea? Bate vântul”

Florin Talpan

Ceea ce nu stia Florin Talpan, era ca Steaua Bucuresti nu l-a adus pe Ogararu pentru a ocupa o functie pentru confort. Clubul l-a adus pe George Ogararu sa faca planul si sa realizeze proiectul “Academia Steaua Bucuresti“. Cei 4000 de euro pe luna reprezinta plata unui profesionist in domeniu. Mult? Putin?
Un manager de proiect angajat la o companie importanta, castiga in Bucuresti, in jur de 5000-6000 de euro. Din cate se pare, Florin Talpan nu realizeaza acest lucru si nici faptul ca indiferent de liga in care juca, daca Steaua dorea un proiect serios pentru academie, este normal sa externalizeze serviciul catre cineva capabil si nu pe bani putini.

Avand in vedere ca vorbim de fotbal, un domeniu in care exista putini specialisti, sa-l platesti pe George Ogararu cu 4000 de euro si sa beneficiezi de Know How-ul sau din Academia Ajax + Academia Viitorul Constanta, nu este absurd. Ba chiar este recomandat. Timpul ne-a aratat ca Florin Talpan s-a agitat degeaba. George Ogararu s-a apucat de treaba si a adus Academia Steaua in primele 15 din Romania, in primele 12 luni. Steaua a avut dreptate atunci cand l-a adus pe George, iar viitorul suna bine.

Concluzii

Locotenent-Colonel, Florin Talpan va beneficia mereu de admiratia si respectul suporterilor stelisti pentru ceea ce a facut pentru acest club, in special victoria in instanta prin care a demonstrat ca SC fc fcsb SA nu este STEAUA si nici nu a fost vreodata(alaturi de o firma specializata pe astfel de cazuri). Mai mult decat atat, este singurul angajat al clubului care a vorbit despre ce s-a intamplat la Steaua. Meritele sale nu pot fi sterse cu buretele.

In acelasi timp, acelasi Florin Talpan, s-a lasat influentat de catre o parte a suporterilor Stelei si a inceput o campanie de promovare a propriei persoane in functia de comandant al clubului. Poate intr-o companie privata, ar fi avut o sansa, insa Steaua Bucuresti este Clubul Sportiv al Armatei, iar ierarhia este clara.
La fel si criteriile de promovare. Daca a avut succes in functia de jurist, nu inseamna ca va avea si in functia de comandant al clubului. Acest aspect ar trebui sa-l cunoasca si respectivii suporteri care l-au sustinut pentru functia respectiva.

Atacul indreptat catre George Ogararu l-a pus intr-o lumina proasta si a aratat ca nu cunoaste realitatile unei functii precum cea de comanant al clubului. La fel si faptul ca nu se cuvine ca un posibil comandant al Stelei sa vina la sarbatoarea de 75 de ani pentru a-si critica public colegii si ministerul in presa, pentru a sustinte ca merita decoratii si alte premii. Sunt cateva detalii care ar trebui sa-i puna semne de intrebari atat lui, cat si celor care vor sa-l sustina pentru aceasta functie.

Related Posts
Total
0
Share